Wat een weergaloze locatie is dit

Regio met een rijke historie
Zwijndrecht is al jaren een populaire gemeente om in te wonen, op korte afstand van Rotterdam en vlak bij de oudste en misschien wel de mooiste stad van Nederland: Dordrecht. Zwijndrecht grenst aan Barendrecht, Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht, aan dorpen als Heerjansdam én aan de prachtige rivieren Noord en Oude Maas. De plaats Zwijndrecht ontstond al in de Middeleeuwen. Het dorp profiteerde destijds van het steenrijke Dordrecht, aan de overkant van het water. ‘Dordt’, zoals de plaats liefkozend wordt genoemd, was vele eeuwen het economische hart van Nederland. Zwijndrecht zelf was jarenlang vooral een vissersdorp. In de vorige eeuw veranderde dat, Zwijndrecht werd een tuindersdorp. Tegenwoordig wonen er in de vele nieuwe wijken door de ideale ligging ook veel forenzen.
Alles dichtbij
Vanuit alle windstreken is Zwijndrecht over de weg, het spoor en via het water uitstekend bereikbaar. Gelegen in de hoek van de auto­snelwegen A16, de noord-zuidverbinding tussen Rotterdam en Breda-Antwerpen, en de A15, de oost-westverbinding tussen Nijmegen-Arnhem en de Rotterdamse havens.

Er vaart ook een snelle waterbus vanuit Zwijndrecht naar Dordrecht en Rotterdam. Deze waterbus vertrekt vanaf het Veerplein, slechts vijf minuten fietsen vanaf Florijn. Dat is het mooiste stukje Zwijndrecht. Met prachtig uitzicht op de Grote Kerk van Dordrecht aan de overkant en door de jaren heen door veel schilders en fotografen vastgelegd.

Perfecte locatie in de Drechtsteden

Wat Florijn ook uniek maakt, is de prachtige ligging. Niet alleen staat Florijn recht tegenover winkelcentrum Walburg met een uitgebreid winkelaanbod. Aan de overkant van de dichtbijgelegen Oude Maas ligt het monumentale Dordrecht. Ook ben je met de auto of het openbaar vervoer snel in Rotterdam of Breda. Grenzend aan Zwijndrecht liggen prachtige oude dorpen. Een weergaloze locatie.

Wandelen
13. Noordpark
14. Natuureiland Sophiapolder
15. Develpark
16. Nationaal Park De Biesbosch
17. Fotogenieke binnenstad
18. Historische havens

Reizen
19. Bushalte Walburg
20. Waterbus
21. Treinstation Zwijndrecht
22. Station Dordrecht

Heb je nog vragen over Florijn? Wij helpen je graag!

d40c5900-be82-11ed-aad9-2f168a2b7bde-ooms-logo-klein.jpg

Ooms Makelaars Dordrecht
Johan de Wittstraat 40
3311 KJ DORDRECHT
078 - 614 43 33
dordrecht@ooms.com
www.ooms.com
d6a665a0-be82-11ed-81e5-415cf876c3b9-waltmann-logo-klein.jpg

Waltmann Makelaars
Laan van Walburg 8
3332 GJ ZWIJNDRECHT
078 - 620 57 77
info@waltmann.com
www.waltmann.com